Bobica
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
17.2°C
Vrijeme za 04.10.2025.
04.10.2025. Danas
Max. 13°C Min. 13°C
Vrijeme za 05.10.2025.
05.10.2025. Ned
Max. 18°C Min. 13°C
Vrijeme za 06.10.2025.
06.10.2025. Pon
Max. 17°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,934300
GBP
GBP
0,872600
USD
USD
1,173400
Bobica
01.05.2025 | Pjatance
RIČETA TJEDNA

Bobica

Autor: Libero Portal
Foto:
Ova jednostavna, domaća spiza od bobice s lukom, česnom i petrusinom pravi je okus djetinjstva i tradicije

Sastojci:

 

Bobica

 

Sol

 

Maslinovo ulje

 

Luk

 

Česan

 

Konserva

 

Brašno 

 

Petrusin 

 

Lovor

 

 

Bobicu pokišati dan ili dva prije kuhanja. Staviti kuhati u blago posoljenu vodu. Prije prvog ključa pripremiti zapršku. Na maslinovom ulju poprigati veću glavicu luka u koji se pri kraju ubaci malo česna narezanog na listiće. Dodati jednu ožicu konserve koju poprigamu minut - dva, nakon čega dodamo još dvije ožice brašna. U zapršku dodati malo tekućine od bobice koja se kuha. Kada se zaprška sjedini dodati je u lonac s bobicom zajedno sa dva lista lovora, dobro miješati i kuhati dok bobica ne omekša. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji