Novu epizodu pogledajte u subotu u 20 sati na Libertas televiziji
SASTOJCI:
Nadjev: 300 g špinata, 250 g listova za lazanje, 200 g mozzarele, 100 g gorgonzole, 100 g gaude, 3 jaja, 1 luk, 2 pice česna, 2 ožice maslinovog ulja, sol,papar
Bešamel: 300 ml mlijeka, 30 g brašna, 100 g masla, 1 ožlica senfa, sol, papar
PRIPREMA:
Dobar bešamel umak napravimo tako da na odgovarajućoj prosuji rastopimo maslo u koje dodamo brašno i kuhamo ga dok ne porumeni. Kada porumeni postepeno uz stalno miješanje dodajemo mlijeko sobne temperature. Kada se umak blago zgusne ugasimo vatru i dodamo senf sol i papar. Pripremu nadjeva za lazanje započnemo tako da sitno nasjeckani luk i česan, pirjamo na maslinovom ulju dok ne omekšaju. Na to dodamo rukama natrgani špinat i sireve. Jaja dobro izbatimo i dodamo u smjesu za nadjev. Onda slažemo. Na dno posude za pečenje stavimo malo bešamela pa sloj tijesta za lazanje, pa opet bešamel pa dio smjese od špinata i sira pa opet tijesto.....i tako dok ne potrošimo sve sastojke. Na kraju staviti još jedan sloj listova za lazanje bešamel i mozzarelu. Peći na 180 stupnjeva 40 minuta.