Pita od ljute naranče
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
17.2°C
Vrijeme za 04.10.2025.
04.10.2025. Danas
Max. 13°C Min. 13°C
Vrijeme za 05.10.2025.
05.10.2025. Ned
Max. 18°C Min. 13°C
Vrijeme za 06.10.2025.
06.10.2025. Pon
Max. 17°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,934300
GBP
GBP
0,872600
USD
USD
1,173400
Pita od ljute naranče
27.03.2025 | Pjatance
RIČETA TJEDNA

Pita od ljute naranče

Autor: Libero Portal
Foto: Libero Portal
Savršen desert za ljubitelje citrusa i slatko-kiselih nota!

SASTOJCI:

 

500 g (pakovanje) tankih kora za pite i savijače, 250 ml jogurta, 100 g mascarponea, 100 ml mlijeka, 100 ml maslinovog ulja, 100 g šećera, 6 jaja, Korica 2 ljute naranče, 4 vrećice praška za pecivo, 4 velike ozice marmelade od ljute naranče s koricama

 

Sirup:

 

200 ml narančinog soka, 300 ml vode, 400 g šećera

 

PRIPREMA:

 

Kore za pite i savijače odvojiti i ostaviti da se suše pola sata na sobnoj temperaturi. Na taj način će ih biti lakše usitniti kako ne bi stvarale čvrste nakupine u smjesi od kolača. Jogurt, mlijeko i mascarpone dobro promiješati. Ulje, šećer, jaja, ribanu koricu naranče i prašak za pecivo umiješati. Dodati marmeladu od ljute naranče.

 

Sastojke nježno sjediniti u rijetku smjesu. Prosušene kore za pitu rukama sitno natrgati u kremastu smjesu i lagano ih umiješati pomoću dva pantarula kako bi se dobro natopile i jednakomjerno raspodjelile po smjesi. Smjesu uliti u kalup od torte 28 cm, peći na 180°C oko 35 - 40 minuta ili dok nije pečen i zlatne boje. Ohladiti.

 

U međuvremenu pripremiti sirup za kolač: sve sastojke kuhati na laganoj vatri 5 minuta (vrijeme kuhanja računa se od trenutka kada sirup zakuha).Ohlađeni kolač izrezati u formi u kojem je pečen i preliti vrućim sirupom. Ostaviti da pita upije svu tekućinu.

 

20250325_120309.jpg

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji