Savršen desert za ljubitelje citrusa i slatko-kiselih nota!
SASTOJCI:
500 g (pakovanje) tankih kora za pite i savijače, 250 ml jogurta, 100 g mascarponea, 100 ml mlijeka, 100 ml maslinovog ulja, 100 g šećera, 6 jaja, Korica 2 ljute naranče, 4 vrećice praška za pecivo, 4 velike ozice marmelade od ljute naranče s koricama
Sirup:
200 ml narančinog soka, 300 ml vode, 400 g šećera
PRIPREMA:
Kore za pite i savijače odvojiti i ostaviti da se suše pola sata na sobnoj temperaturi. Na taj način će ih biti lakše usitniti kako ne bi stvarale čvrste nakupine u smjesi od kolača. Jogurt, mlijeko i mascarpone dobro promiješati. Ulje, šećer, jaja, ribanu koricu naranče i prašak za pecivo umiješati. Dodati marmeladu od ljute naranče.
Sastojke nježno sjediniti u rijetku smjesu. Prosušene kore za pitu rukama sitno natrgati u kremastu smjesu i lagano ih umiješati pomoću dva pantarula kako bi se dobro natopile i jednakomjerno raspodjelile po smjesi. Smjesu uliti u kalup od torte 28 cm, peći na 180°C oko 35 - 40 minuta ili dok nije pečen i zlatne boje. Ohladiti.
U međuvremenu pripremiti sirup za kolač: sve sastojke kuhati na laganoj vatri 5 minuta (vrijeme kuhanja računa se od trenutka kada sirup zakuha).Ohlađeni kolač izrezati u formi u kojem je pečen i preliti vrućim sirupom. Ostaviti da pita upije svu tekućinu.
