Recept za tripice s povrćem, pancetom i vinom koji vraća okus doma
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
16.4°C
Vrijeme za 04.10.2025.
04.10.2025. Danas
Max. 13°C Min. 13°C
Vrijeme za 05.10.2025.
05.10.2025. Ned
Max. 18°C Min. 13°C
Vrijeme za 06.10.2025.
06.10.2025. Pon
Max. 17°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,934300
GBP
GBP
0,872600
USD
USD
1,173400
Recept za tripice s povrćem, pancetom i vinom koji vraća okus doma
12.06.2025 | Pjatance
RIČETA TJEDNA

Recept za tripice s povrćem, pancetom i vinom koji vraća okus doma

Autor: Libero Portal
Foto:
Probajte ovaj recept za tripice s mirisnim povrćem, pancetom i bijelim vinom koji se dugo kuha, a brzo nestane s pijata

Tripice

 

Luk, česan

 

Petrusin

 

Korijen seleni

 

Sjeckane pomadore

 

Patate

 

Mrkva

 

Panceta

 

Lovor 

 

Čaša bijelog vina

 

Maslinovo ulje

 

Sol, papar

 

 

Prvo na maslinovom ulju zažutit luk narezan na sitno. Povrće na sitno izrezati u sjeckalici pa sa dva lista lovora dodati na luk kada zažuti. U sjeckalici narezati i pancetu pertrusin i česan što također ubacimo u teću i pustimo da se sjedini s povrćem. Dodati i vino te kada alkohol ishlapi ubaciti sjeckane pomadore s njihovim sokom. Nakon 10-ak minuta stavljamo kuhati i tripice. Kuhati do željenje gustoće. Poslužiti uz kuhane patate i parmezan.

 

Dobar tek!

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji